Wortelsoep

Wortelsoep van Astrid Veltman

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg worteltjes
  • 80 gram boter
  • 1 liter bouillon (tablet)
  • 400 gram crême fraiche
  • zout peper
  • 2 theelepel citroensap
  • kervel

Instructies

  • Maak de worteltjes schoon en was ze.
  • Snijd 800 gr worteltjes in stukken en fruit ze in de boter aan.
  • Snijd de rest van de worteltjes in dunne plakjes.
  • Blus de gefruite worteltjes met de bouillon en de crème fraîche af en laat het geheel afgedekt 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of een roerzeef en maak haar op smaak af met zout, versgemalen peper en citroensap.
  • Breng de soep weer aan de kook en laat de wortelplakjes in de soep in 10-15 minuten gaar worden.
  • Was de kervel, neem de blaadjes van de stelen en strooi ze vlak voor het serveren over de soep.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch