Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise visbouillon
Boodschappen 3-2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
stukje
gemberwortel van ca. 3 cm
▢
1
limoen of citroen
▢
1
l
visbouillon
van visbouillontablet of visfond
▢
4
bosuitjes
▢
200
g
tilapiafilet
▢
2
eetlepel(s)
Thaise vissaus
nam pla of sojasaus
▢
150
g
diepvries doperwten
▢
125
g
mihoen
▢
1
eetlepel(s)
gehakte koriander
vers of diepvries
Instructies
Rasp of hak de geschilde gemberwortel fijn.
Boen de limoen of citroen schoon onder heet water en rasp 2 theelepels van de schil.
Pers de vrucht.
Voeg gember, citroenrasp, de helft van het citroensap en de vissaus bij de visbouillon, verwarm dit en laat het 10 minuten trekken.
Snijd de bosuitjes in schuine reepjes.
Verdeel de tilapiafilet in smalle repen en sprenkel er citroensap over.
Zeef de bouillon.
Breng de gezeefde bouillon aan de kook, voeg de doperwten en bosuitjes toe en kook 3 minuten.
Voeg de vis en de mihoen toe en laat deze tegen de kook aan 4 minuten garen.
Bestrooi de soep voor het serveren met koriander
Notities / Tips / Wijnadvies
De soep wordt extra pittig als u er een in stukjes gesneden rode peper aan toevoegt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Vis
Land van herkomst
Thailand