Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bouillon de canard
bouillon van eend
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
soepvlees
▢
1
wortel
▢
4
jeneverbessen
▢
salie
▢
peper
▢
1
eend
karkas van een wilde
▢
150
g
botten
▢
100
g
prei
▢
tijm
▢
bouillonblokken
▢
dragon
Instructies
Maak de groenten schoon en plet de jeneverbessen.
Hak het karkas in stukken en braad deze in de boter bruin.
Voeg dan het soepvlees, botten en de groenten bij.
Laat nog wat braden en voeg dan 2½ l water toe en de kruiden.
Breng aan de kook en laat 5 uur trekken.
Voeg eventueel de bouillonblokken toe.
Passer de bouillon door een zeef.
Waneer een heldere bouillon gemaakt wordt, klaar hem dan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Eend
/
Gevogelte
/
Voorgerechten