160gramgekonfijte tomaten in olieuitgelekt gewicht
230gramgepelde rivierkreeftjes
35gramkappertjes op zout
Een scheutjeolijfolie
Een scheutjelichte sojasaus
Versgemalen zwarte peper
8rivierkreeftjesuit de diepvries
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Rooster de rode paprika's gedurende 10 à 15 minuten, tot ze licht zwarte plekjes krijgen en enigszins stevig zijn.
Laat ze afkoelen en verwijder het velletje.
Halveer en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de aubergine in plakken van 3-4 millimeter dik.
Meng 2/3 olijfolie met 1/3 sojasaus en bestrijk hiermee de plakjes aan beide zijden.
Grill ze in 8 minuten goudbruin in de oven.
Maak de rouleau op een sushi matje.
Leg eerst paprika, dan aubergine, vervolgens tomaat en tot slot rivierkreeftjes met kappertjes.
Verdeel de ingrediënten gelijkmatig en rol de rouleau strak met het sushi matje, zet vast met plastic folie en laat minimaal 40 minuten rusten in de koelkast.
Snijd met een scherp mes plakken van circa 2,5 cm.