Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde zalmfilet met mosterd
AllerHande september 2001
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
eetlepel(s)
koenjit
gemalen kurkuma
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
extra vierge
▢
1
theelepel
cayennepeper
▢
½
theelepel
djinten
gemalen komijn
▢
1
theelepel
oregano
▢
2
eetlepel(s)
mosterdzaad
gemalen
▢
2
rode pepers
▢
4
zalmfilet
à ca. 125 g
▢
zout
Instructies
In kopje 1 theelepel kurkema, ½ theelepel zout en 1 eetlepel olie door elkaar roeren.
Zalmfilets hiermee bestrijken en ca. 10 minuten laten marineren.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Rode pepers schoonmaken en fijnhakken.
Zalmfilets in ovenschaal leggen, ca. 15 cm onder hete grill schuiven en in ca. 5 minuten gaar roosteren.
In ander kopje rest van kurkema, cayennepeper, komijn en oregano met 2 eetlepels water door elkaar roeren.
In koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten, kruidenpasta erdoor roeren en enkele seconden bakken tot het gaat geuren.
Rode peper erdoor scheppen en even mee fruiten.
Mosterdzaad en ½ dl water erdoor roeren.
Mengsel over zalmfilets scheppen en filets onder grill nog ca. 2 minuten verwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met basmatirijst en raita.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
India