Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gefrituurde thaise visballetjes
Porties:
25
stuks
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
450
g
kabeljauwfilet
▢
2
rode pepers
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
cm
verse gemberwortel
▢
1½
theelepel
serehpoeder
▢
2
eetlepel(s)
Thaise vissaus
▢
1
ei
▢
3
eetlepel(s)
geraspte kokos
▢
1
eetlepel(s)
maïzena
▢
olie
om te frituren
Instructies
Voorbereiden:
Kabeljauwfilet in stukjes snijden. Pepers wassen, halveren en zaadjes verwijderen.
Pepers in stukjes snijden.
Knoflook pellen en in plakjes snijden.
Gemberwortel schillen en in stukjes snijden.
In keukenmachine pepers, knoflook, gember, serehpoeder en vissaus glad pureren.
Vis toevoegen en fijn pureren.
Ei, kokos en maïzena erdoor mengen tot smeuïge, samenhangende massa. (Eventueel meer maïzena toevoegen.)
Vismengsel op smaak brengen met zout.
Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Bereiden:
Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C.
Van vismengsel met natte handpalmen 30 balletjes met doorsnede van ca. 3 cm vormen.
Visballetjes met 6 tegelijk in hete olie gaar en mooi goudbruin frituren.
Laten uitlekken op keukenpapier en direct serveren.
Lekker met Thaise chilisaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Hapjes
/
Vis
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Thailand