Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde zalmflensjes
Snel te maken
Porties:
8
stuks
Total time
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
g
pannenkoekenmix
▢
2
dl
melk
▢
1
eierdooier
▢
½
zakje
dille
verse
▢
200
g
zalm
vers
▢
200
ml
slagroom
▢
1
tablet
vleesbouillon
▢
1
dl
witte wijn
▢
2
eetlepel(s)
mosterd
Instructies
Voorbereiden
Flensjesbeslag met melk en eierdooier bereidingstijd: volgens aanwijzing op verpakking.
Vier dunne flensjes bakken en laten afkoelen.
Dille fijnsnijden, 2 takjes achterhouden voor garnering.
Zalm in repen snijden en in keukenmachine zeer fijn malen.
Helft van slagroom erbij schenken en alles malen tot glad, smeerbaar mengsel.
Op smaak brengen met zout en peper.
Elk flensje insmeren met laagje zalm van ca. 1/2 cm.
Vervolgens zalm bestrooien met gesneden dille.
Flensjes oprollen.
Bereiden
In stoompan ca. ½ liter water en visbouillontablet langzaam aan de kook brengen.
Rolletjes los van elkaar in stoompan leggen en in ca. 6 à 8 minuten gaarstomen.
Intussen in pan wijn en rest van slagroom aan de kook brengen en ca. 3 minuten laten inkoken.
Vervolgens mosterd toevoegen, doorroeren en saus van vuur nemen.
Elk flensje in 6 schuine plakjes snijden.
Plakjes verdelen op bordjes en mosterdsaus erover scheppen.
Garneren met dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Pannenkoeken
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Frankrijk