Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knoflook-chiligarnalen in kleine glaasjes
Snel te maken
Porties:
6
stuks
Total time
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
blaadjes
roodlof
of blaadjes radicchio
▢
1
limoen
▢
4
teentjes
knoflook
▢
1
rode peper
▢
5
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
bak
cocktailgarnalen
125 g
Instructies
Roodlof wassen en droogdeppen met keukenpapier.
Van limoen 6 plakjes afsnijden.
Plakjes aan één kant tot midden insnijden.
Knoflook pellen en teentjes halveren.
Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen.
Peper in flinterdunne reepjes snijden.
In kleine steelpan olie verwarmen.
Knoflook toevoegen en op heel laag vuur ca. 1 minuut zonder te kleuren verwarmen.
Reepjes peper en garnalen toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen.
Bestrooien met (weinig) zout.
Stukjes knoflook uit pan nemen.
Blaadjes roodlof in glaasjes steken.
Garnalen en peperreepjes over glaasjes verdelen.
Knoflookolie erover gieten.
Plakjes limoen op rand van glaasjes zetten.
Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Tapas
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Spanje