Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soesjes met zalmmousse
Porties:
25
personen
Total time
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
40
g
roomboter
▢
50
g
zelfrijzend bakmeel
▢
2
eieren
▢
½
eetlepel(s)
boter
of margarine om in te vetten
▢
150
g
gerookte zalm
▢
½
limoen
▢
1
zakje
klopvast
▢
2
eetlepel(s)
basilicum
diepvries
▢
mespuntje
zout
▢
200
ml
slagroom
Instructies
Voorbereiden:
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Bakplaat invetten.
In pannetje 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen en boter laten smelten.
Bakmeel in één keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren.
Pan van vuur nemen.
1 Ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren.
Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 minuten roeren.
Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen.
In midden van oven in ca. 10 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Soesjes in oven ca. 10 minuten laten afkoelen.
Daarna deur op kier zetten en zo nog ca. 5 minuten laten staan.
Soesjes op rooster laten afkoelen.
Bereiden:
Zalm fijnhakken.
Limoen goed schoonboenen en ca. ½ theelepel schil afraspen.
Limoen uitpersen, sap over zalm schenken.
Slagroom met klopvast stijfkloppen.
Zalm, limoenrasp en basilicum door slagroom scheppen.
Mengsel op smaak brengen met peper.
Zalmmengsel in spuitzak overdoen.
Met scherp mes kapjes van soesjes afsnijden.
Soesjes met zalmmengsel vullen en kapjes er weer op zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Hapjes
/
Vis
/
Zalm