Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Forel in zoutkorst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
pakken
grof zeezout
à 300 g
▢
750
g
broccoli
▢
200
g
roomboter
▢
½
zakje
verse bieslook
à 25 g
▢
½
zakje
verse peterselie
à 30 g
▢
1
kg
aardappels
vastkokende
▢
4
forellen
vers schaal à 2 stuks
Instructies
Oven voorverwarmen op 240 °C of gasovenstand 6.
Helft van zout over ovenschaal verdelen en iets bevochtigen.
Forellen erop leggen en afdekken met rest van zout.
Ook iets bevochtigen en goed aandrukken.
Ovenschaal ca. 25 minuten in oven plaatsen.
Intussen aardappels schillen, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken.
Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen, stelen in stukjes snijden en in ca.
10 minuten gaar koken.
Boter smelten.
Bieslook en peterselie fijnknippen en erdoor roeren.
Zoutkorst aan tafel wegbreken en forellen opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gekookte aardappels, broccoli en botersausje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland