Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde pangasius medailions, foccacia met filet American van tonijn
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grillpan, Snijmachine
Ingrediënten
Compote
▢
1
eetlepel
Vadouvan
▢
2
deciliter
Visfond
▢
1
deciliter
Witte wijnazijn
▢
100
gram
Suiker
▢
300
gram
Hollandse garnalen
▢
100
gram
Sjalotten
▢
2
st
Komkommer
▢
1
bos(jes)
Bieslook
Filet Americane
▢
Zout
▢
1
Foccacia
▢
500
gram
Tonijn
▢
100
gram
Eigeel gep.
▢
100
gram
Sjalotten
▢
0,5
bos(jes)
Peterselie
▢
100
gram
Kappertjes
▢
1
deciliter
Tomatenketchup
▢
2
eetlepel
blanke azijn
▢
Worchestersaus
▢
versgemalen peper
▢
Tabasco
Pangasius medaillons
▢
1600
gram
Pangasiusfilet
Instructies
Voorbereiding
Pangasius medaillons :
Droog de medaillons met keukenpapier en bestrijk beide zijden met olijfolie.
Stook een grillpan heet, bestrijk met olijfolie en gril de medaillons aan beide
zijden gedurende 1 minuut.
Leg ze op een plaat met silpad en laat afkoelen.
Filet Americaine van tonijn:
Snijd de tonijn in repen en koel ze goed terug.
Maal de tonijn eenmaal door de fijne plaat van de worstmolen en koel weer terug.
Maak de sjalotten schoon en snijd deze in vieren.
Doe de sjalotten samen met de kappertjes in de magimix en maal ze fijn.
Roer dit mengsel samen met de eidooier, azijn en tomatenketchup door de tonijn.
Breng de filet americaine op smaak met zout, peper, worchestersaus en tabasco.
Zet de massa afgedekt koud.
Snijd de foccacia in dunne plakken op de snijmachine.
Bestrijk deze met olijfolie en leg op plaat met silpad.
Bak ze in oven van 180 graden in 8 minuten krokant en laat afkoelen.
Compote:
Schil de komkommer en snijd deze zonder zaad in een fijne brunoise.
Pel de sjalotten en snipper deze zeer fijn.
Karameliseer de suiker licht en blus af met de azijn en laat de suiker oplossen.
Voeg hieraan toe de vadouvan en de visfond en breng geheel aan de kook.
Voeg de sjalotten en de komkommer toe en kook zachtjes tot de komkommer gaar is.
Roer dan de garnalen er door en breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Bereiding
Pangasius:
Zet deze in oven van 160 graden gedurende 5 minuten.
Filet Americaine van tonijn:
Bestrijk de foccacia met de filet americaine en garneer met sprietje
bieslook.
Compote:
Maak de compote lauwwarm.
Dresseren:
Schep een lepel compote op de borden.
Leg hier tegenaan de pangasiusmedaillons.
Leg er de foccacia met tonijn filet americaine bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Vis
/
Voorgerechten