Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Côtelettes de chevreuil au genièvre
reekoteletten met jeneverbessen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
reekoteletten
▢
1
portglas jenever
▢
6
jeneverbessen
▢
8
sneden witbrood
▢
3
dl
pepersaus
▢
1
dl
slagroom
▢
100
g
boter
▢
½
citroen
▢
zout
▢
peper
Instructies
Smelt 50 g boter in een pan.
Snij 8 croûtons uit de sneden witbrood en bak deze bruin in de boter.
Smelt in een andere pan de rest van de boter.
Strooi zout en peper over de koteletten en bak ze in 5 minuten bruin.
Haal ze uit de pan e hou ze warm.
Schenk de jenever in de pan.
Schraap alle aanbaksels van de bodem los en steek de vlam in de jenever.
Plet de jeneverbessen en doe ze in de saus.
Geef er ook de room bij.
Meng het goed en laat tot de helft inkoken.
Leg de croûtons op een voorverwarmde dienschaal en leg daartussen de koteletten.
Hou de schaal warm.
Pers de halve citroen uit.
Voeg wat sap bij de room en schenk er dan de pepersaus bij.
Laat nog enkele minuten sudderen.
Zeef de ssaus en schenk over de koteletten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Wild
Land van herkomst
Frankrijk