Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes
Porties:
4
Stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
wok, met stoomrekje en bolle deksel
Ingrediënten
▢
½
dunne
prei
▢
2
eetlepels
gezouten zwarte boontjes
▢
2
cm
verse gemberwortel
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
zalmhaasjes a 250 g
▢
1
eetlepel
droge sherry
▢
2
eetlepels
sojasaus
licht
Instructies
Prei schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden.
In zeef boontjes onder stromend water afspoelen.
Boontjes droogdeppen met keukenpapier en grof hakken.
In kom preiringetjes mengen met boontjes, gember, knoflook en peper naar smaak.
Zalmhaasjes in lengte halveren en naast elkaar op bord leggen.
Preimengsel erover verdelen.
Goed aandrukken.
Sherry en sojasaus erover sprenkelen.
Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rekje.
Water aan de kook brengen.
Bord met zalm op rekje zetten en afdekken met deksel.
Zalmfilets in 6-8 minuten net gaar stomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met roergebakken groenten en rijst.
Voedingswaarden
Calories:
295
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
China