Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes

Recept categorieën: Vis, Zalm
Land van herkomst: China
Porties: 4 Stuks
calorieën: 295kcal

Ingrediënten

  • ½ dunne prei
  • 2 eetlepels gezouten zwarte boontjes
  • 2 cm verse gemberwortel fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 zalmhaasjes a 250 g
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 2 eetlepels sojasaus licht

Instructies

  • Prei schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden.
  • In zeef boontjes onder stromend water afspoelen.
  • Boontjes droogdeppen met keukenpapier en grof hakken.
  • In kom preiringetjes mengen met boontjes, gember, knoflook en peper naar smaak.
  • Zalmhaasjes in lengte halveren en naast elkaar op bord leggen.
  • Preimengsel erover verdelen.
  • Goed aandrukken.
  • Sherry en sojasaus erover sprenkelen.
  • Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rekje.
  • Water aan de kook brengen.
  • Bord met zalm op rekje zetten en afdekken met deksel.
  • Zalmfilets in 6-8 minuten net gaar stomen.

Notities

Serveren met roergebakken groenten en rijst.

Nutrition

Calories: 295kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 22g | Vet: 20g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde broodjes met vlees

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
wachten20 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Vlees
Land van herkomst: China
Porties: 8 personen
calorieën: 210kcal

Ingrediënten

  • ½ pak mix voor witbrood a 500 g
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 200 g half-om-halfgehakt
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 bosuitjes in ringetjes

Instructies

  • Voorbereiden
  • Mix voor witbrood met 150 ml handwarm water en 1 eetlepel olie tot soepel deeg kneden.
  • Deeg 10 minuten afgedekt laten rijzen.
  • Deeg in 8 gelijke balletjes verdelen en vervolgens nog 30 minuten afgedekt laten rijzen.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en gehakt rul bakken.
  • Knoflook, hoisinsaus en sherry erdoor roeren en geheel nog 1 minuut bakken.
  • Pan van vuur nemen en bosuitjes erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bereiden
  • Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster.
  • Water aan de kook brengen.
  • Deegballetjes op een werkvlak tot platte cirkels duwen.
  • In midden van elke cirkel 1 eetlepel gehaktmengsel scheppen.
  • Randen van deeg dichtvouwen en broodjes bovenop dichtdraaien.
  • Bodem van stoommandje bekleden met bakpapier.
  • Broodjes met naden naar beneden erin leggen.
  • Mandje op rekje in wok zetten en afdekken met bolle deksel van wok.
  • Of stoommandje van stoompan invetten met wat olie en broodjes erin zetten.
  • Broodjes in 15 minuten gaarstomen.

Notities

De gestoomde broodjes zijn ook heel lekker als snack.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 9g | Vet: 8g