Recept afdrukken
No ratings yet

Carpaccio met Prei, Oesters en Truffelvinaigrette

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Rundvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
calorieën: 320kcal
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 2 preistronken
  • 12 plakjes carpaccio van ree hert of rund
  • Verse bieslook
  • 12 oesters
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel truffelpuree
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels notenolie
  • Geschaafde Parmezaanse kaas

Instructies

  • Snijd de prei in stukken van 3 cm en stoom ze gaar.
  • Meng in een kom de mosterd, water, witte wijnazijn, truffelpuree, olijfolie en notenolie tot een gladde vinaigrette.
  • Open de oesters en voeg het sap toe aan de vinaigrette.
  • Leg de gegaarde prei in de vinaigrette en laat het marineren.
  • Schik de prei op de borden, leg er de plakjes carpaccio overheen en vervolgens de oesters.
  • Giet de truffelvinaigrette over het gerecht.
  • Versier met gesneden bieslook en geschaafde Parmezaanse kaas.

Notities

Wijnadvies:

Bij dit verfijnde voorgerecht met prei, oesters en truffelvinaigrette past een elegante witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio. Hun complexiteit en frisheid zullen de diverse smaken van dit gerecht perfect aanvullen.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 20g | Vet: 24g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde broodjes met vlees

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
wachten20 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Vlees
Land van herkomst: China
Porties: 8 personen
calorieën: 210kcal

Ingrediënten

  • ½ pak mix voor witbrood a 500 g
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 200 g half-om-halfgehakt
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 bosuitjes in ringetjes

Instructies

  • Voorbereiden
  • Mix voor witbrood met 150 ml handwarm water en 1 eetlepel olie tot soepel deeg kneden.
  • Deeg 10 minuten afgedekt laten rijzen.
  • Deeg in 8 gelijke balletjes verdelen en vervolgens nog 30 minuten afgedekt laten rijzen.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en gehakt rul bakken.
  • Knoflook, hoisinsaus en sherry erdoor roeren en geheel nog 1 minuut bakken.
  • Pan van vuur nemen en bosuitjes erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bereiden
  • Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster.
  • Water aan de kook brengen.
  • Deegballetjes op een werkvlak tot platte cirkels duwen.
  • In midden van elke cirkel 1 eetlepel gehaktmengsel scheppen.
  • Randen van deeg dichtvouwen en broodjes bovenop dichtdraaien.
  • Bodem van stoommandje bekleden met bakpapier.
  • Broodjes met naden naar beneden erin leggen.
  • Mandje op rekje in wok zetten en afdekken met bolle deksel van wok.
  • Of stoommandje van stoompan invetten met wat olie en broodjes erin zetten.
  • Broodjes in 15 minuten gaarstomen.

Notities

De gestoomde broodjes zijn ook heel lekker als snack.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 9g | Vet: 8g