Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes
Equipment
Ingrediënten
- ½ dunne prei
- 2 eetlepels gezouten zwarte boontjes
- 2 cm verse gemberwortel fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 zalmhaasjes a 250 g
- 1 eetlepel droge sherry
- 2 eetlepels sojasaus licht
Instructies
- Prei schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden.
- In zeef boontjes onder stromend water afspoelen.
- Boontjes droogdeppen met keukenpapier en grof hakken.
- In kom preiringetjes mengen met boontjes, gember, knoflook en peper naar smaak.
- Zalmhaasjes in lengte halveren en naast elkaar op bord leggen.
- Preimengsel erover verdelen.
- Goed aandrukken.
- Sherry en sojasaus erover sprenkelen.
- Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rekje.
- Water aan de kook brengen.
- Bord met zalm op rekje zetten en afdekken met deksel.
- Zalmfilets in 6-8 minuten net gaar stomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met roergebakken groenten en rijst.
Voedingswaarden
Calories: 295 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g