Gestoomde zalm met prei en zwarte boontjes

Porties: 4 Stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ dunne prei
  • 2 eetlepels gezouten zwarte boontjes
  • 2 cm verse gemberwortel fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 zalmhaasjes a 250 g
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 2 eetlepels sojasaus licht

Instructies

  • Prei schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden.
  • In zeef boontjes onder stromend water afspoelen.
  • Boontjes droogdeppen met keukenpapier en grof hakken.
  • In kom preiringetjes mengen met boontjes, gember, knoflook en peper naar smaak.
  • Zalmhaasjes in lengte halveren en naast elkaar op bord leggen.
  • Preimengsel erover verdelen.
  • Goed aandrukken.
  • Sherry en sojasaus erover sprenkelen.
  • Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rekje.
  • Water aan de kook brengen.
  • Bord met zalm op rekje zetten en afdekken met deksel.
  • Zalmfilets in 6-8 minuten net gaar stomen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met roergebakken groenten en rijst.

Voedingswaarden

Calories: 295 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm
Land van herkomst China