Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Khorovadz ishkhanatsoug
Armeense forel
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
zalmforellen
beetje flinke
▢
½
dl
olijfolie
▢
½
dl
citroensap
▢
2
eetlepels
dragon
fijngesneden
▢
5
theelepels
grof zeezout
▢
4
theelepels
paprika
hete
▢
parten citroen
▢
granaatappelpitten
▢
dragonblad
Instructies
Spoel de forellen af, dep ze droog en geef met een heel scherp mes een paar sneden in de zijkanten.
Bestrijk ze met een mengsel van olie, sap, dragon, zout, en paprika en marineer ze minstens 1 uur.
Schep de marinade vooral in de inkepingen en het binnenste en draai de vissen telkens om.
Maak een houtskoolvuurtje in barbecue.
Rijg de vissen in de lengte aan lange spitten of klem ze in een dubbel (vis)rooster en rooster ze boven de hete as.
Bestrijk ze daarbij telkens met de bewaarde marinade en draai ze rond (12-15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis).
Serveer de vissen op een bed van dragonblad, parten citroen en granaatappelpitten en geef er Armeens brood lavash (Turkse winkel) of pita bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Armenië