Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde meloen met ham
Porties:
8
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
wachten
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
galiameloen
▢
1
dl
witte port
▢
1
rode peper
in dunne reepjes
▢
100
g
roomboterbraadham
▢
100
g
Yorkham
fume
▢
100
g
rauwe ham
▢
1
takje
verse munt
Instructies
Meloen in dunne plakken snijden, pitjes verwijderen en plakken schillen.
Plakken in schaal leggen en port erover schenken.
n koelkast meloen afgedekt minstens 1 uur laten marineren.
Daarna plakjes meloen dakpansgewijs in midden van platte schaal leggen.
Rode peper erover strooien.
Plakjes ham dubbelvouwen en halveren.
Plakjes per soort langs rand van schaal leggen.
Garneren met blaadjes munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vers of gedroogd:
Vervang verse rode peper door gedroogde chilipepertjes in een molentje en maal wat chilipeper boven de meloen.
Voedingswaarden
Calories:
75
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hapjes
/
Koude Hapjes
/
Varkensvlees
/
Vlees