Gemarineerde meloen met ham

Porties: 8
Bereidingstijd: 10 minuten
wachten 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 galiameloen
  • 1 dl witte port
  • 1 rode peper in dunne reepjes
  • 100 g roomboterbraadham
  • 100 g Yorkham fume
  • 100 g rauwe ham
  • 1 takje verse munt

Instructies

  • Meloen in dunne plakken snijden, pitjes verwijderen en plakken schillen.
  • Plakken in schaal leggen en port erover schenken.
  • n koelkast meloen afgedekt minstens 1 uur laten marineren.
  • Daarna plakjes meloen dakpansgewijs in midden van platte schaal leggen.
  • Rode peper erover strooien.
  • Plakjes ham dubbelvouwen en halveren.
  • Plakjes per soort langs rand van schaal leggen.
  • Garneren met blaadjes munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Vers of gedroogd:

Vervang verse rode peper door gedroogde chilipepertjes in een molentje en maal wat chilipeper boven de meloen.

Voedingswaarden

Calories: 75 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 8 g | Vet: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hapjes / Koude Hapjes / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Wereldkeuken