Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Maasbaars met Seizoens Groenten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gr
Maasbaarsfilets
4 plakken
▢
½
liter
visbouillon
▢
2
dl
room
▢
2
dl
blond bier
▢
2
dl
vleesbouillon
▢
200
gr
boter
▢
6
jonge
wortelen
▢
½
knolselder
▢
½
citroen
▢
peper
▢
zout
Instructies
Laat ½ liter visbouillon samen met de room tot ⅓ inkoken.
Voeg vervolgens de seizoens toe en laat weer tot ⅓ inkoken.
Snijd de wortelen en de selder in jullienne en pocheer die in de vleesbouillon tot ze net gaar zijn.
Leg de plakken Maasbaarsfilets op een ingeboterde braadslee, kruid met peper en zout,
voeg de ingesneden halve citroen toe en giet de rest van de visbouillon over de filets.
Schuif de slee 7 minuten in een oven van 200°C.
Klop intussen de boter onder de saus en kruid.
Schik de Maasbaars op een bord, nappeer ze met de roomsaus en strooi er de uitgelekte groentesnippers over
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer hier een Seizoens bij!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
België