Rasp de sinaasappelschil en pers het sap uit de sinaasappel.
Kook de rozijnen gedurende 5 minuten in een kleine pan met sinaasappelsap en 100 ml water.
Mix alle ingrediënten (bewaar 1 ei) inclusief de gekookte rozijnen met een mixer of keukenmachine tot er deeg ontstaat.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 cm en snijd er scones uit.
Plaats de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de scones met eigeel van het bewaarde ei en besprenkel ze met suiker.
Bak de scones in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 180°C.
Serveer de scones met slagroom en een espresso van de Arpeggio koffie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Rozijnen scones met slagroom en espresso vormen een heerlijk ontbijt en worden meestal niet met wijn geserveerd. Maar als je wilt experimenteren, zou een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco goed passen bij de zoete en hartige smaken.