Koffie met rozijnenscones en slagroom
Recept afdrukken
No ratings yet

Rozijnen Scones met Slagroom en Arpeggio Espresso

Een verfijnde en elegante koffie klassieker in combinatie met warme rozijnen scones en slagroom
Voorbereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Gebak, Ontbijt
Land van herkomst: Wereldkeuken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • Slagroom
  • 10 gram poedersuiker
  • Theelepel cacao poeder
  • 500 gram bloem
  • 60 gram bloem voor het bestuiven
  • Theelepel bakpoeder
  • Eetlepel suiker
  • Theelepel zout
  • 1 ei
  • 110 gram boter
  • 100 gram rozijnen
  • Sinaasappel
  • 250 ml melk
  • Eetlepel suiker

Instructies

  • Rasp de sinaasappelschil en pers het sap uit de sinaasappel.
  • Kook de rozijnen gedurende 5 minuten in een kleine pan met sinaasappelsap en 100 ml water.
  • Mix alle ingrediënten (bewaar 1 ei) inclusief de gekookte rozijnen met een mixer of keukenmachine tot er deeg ontstaat.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 3 cm en snijd er scones uit.
  • Plaats de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de scones met eigeel van het bewaarde ei en besprenkel ze met suiker.
  • Bak de scones in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 180°C.
  • Serveer de scones met slagroom en een espresso van de Arpeggio koffie.

Notities

Rozijnen scones met slagroom en espresso vormen een heerlijk ontbijt en worden meestal niet met wijn geserveerd. Maar als je wilt experimenteren, zou een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco goed passen bij de zoete en hartige smaken.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 2mg | Sugar: 20g

Geroosterde Muesli Met Koffie Griekse Yoghurt En Honing
Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Muesli met Griekse Yoghurt en Honing Espresso

Geniet van deze heerlijke en voedzame geroosterde muesli met Griekse yoghurt en honing espresso!
Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Ontbijt
Land van herkomst: Wereldkeuken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 10
calorieën: 250kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 225 gram havermout
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 60 gram wit sesamzaad
  • 90 gram appelmoes
  • ½ theelepel gemengde kruiden
  • 60 gram agavesiroop
  • 30 gram honing
  • 50 gram rietsuiker
  • 125 gram amandelen
  • 2 eetlepels hazelnootolie
  • 20 gram gemalen koffie van de Dulsão de Brasil

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Voeg alle ingrediënten, behalve de gemalen koffie, toe aan een grote kom en roer ze goed door tot ze goed gemengd zijn.
  • Leg de mix van ingrediënten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in de oven gedurende 15 minuten.
  • Schep elke 5 minuten om.
  • Haal de mix uit de oven.
  • Maak met een scherp mesje de Dulsão de Brasil capsule open en voeg de gemalen koffie toe aan de ingrediëntenmix.
  • Zet de mix weer in de oven en bak tot deze goudbruin is.
  • Haal de mix uit de oven en laat deze afkoelen.
  • Indien u de mix voor een later moment wilt bewaren, kunt u deze in een luchtdichte verpakking opbergen.
  • Voeg Griekse yoghurt en honing naar smaak toe aan een ontbijtkom en eindig met de zelfgemaakte muesli.
  • Serveer met een espresso van de Dulsão de Brasil.

Notities

Aangezien dit een ontbijt is, wordt er meestal geen wijn geserveerd. Maar als je wilt experimenteren, zou een lichte en fruitige witte wijn zoals een Moscato passen bij de zoete en frisse smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 0.1mg | Sugar: 15g

Licorice koffie
Recept afdrukken
No ratings yet

Anijs Drop Koffie

Voorbereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Warme dranken
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1
calorieën: 220kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 10 ml Anijssiroop
  • 500 ml Slagroom
  • 1 Droprol

Instructies

  • Schenk een laagje anijssiroop op de bodem van het espresso-kopje.
  • Bereid 40 ml koffie in het espresso-kopje.
  • Spuit een toefje slagroom op de koffie.
  • Decoreer het geheel met een droprol.
  • Geniet van je heerlijke Anijs Drop Koffie!

Notities

Dit is een koffiedrank en wordt meestal niet met wijn geserveerd. Als je het wilt combineren met een drankje, kun je een anijslikeur zoals Ouzo overwegen als digestief.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 2g | Vet: 17g | Zout: 0.1mg | Sugar: 10g