Koffie met rozijnenscones en slagroom
Recept afdrukken
No ratings yet

Rozijnen Scones met Slagroom en Arpeggio Espresso

Een verfijnde en elegante koffie klassieker in combinatie met warme rozijnen scones en slagroom
Voorbereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Gebak, Ontbijt
Land van herkomst: Wereldkeuken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • Slagroom
  • 10 gram poedersuiker
  • Theelepel cacao poeder
  • 500 gram bloem
  • 60 gram bloem voor het bestuiven
  • Theelepel bakpoeder
  • Eetlepel suiker
  • Theelepel zout
  • 1 ei
  • 110 gram boter
  • 100 gram rozijnen
  • Sinaasappel
  • 250 ml melk
  • Eetlepel suiker

Instructies

  • Rasp de sinaasappelschil en pers het sap uit de sinaasappel.
  • Kook de rozijnen gedurende 5 minuten in een kleine pan met sinaasappelsap en 100 ml water.
  • Mix alle ingrediënten (bewaar 1 ei) inclusief de gekookte rozijnen met een mixer of keukenmachine tot er deeg ontstaat.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 3 cm en snijd er scones uit.
  • Plaats de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de scones met eigeel van het bewaarde ei en besprenkel ze met suiker.
  • Bak de scones in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten op 180°C.
  • Serveer de scones met slagroom en een espresso van de Arpeggio koffie.

Notities

Rozijnen scones met slagroom en espresso vormen een heerlijk ontbijt en worden meestal niet met wijn geserveerd. Maar als je wilt experimenteren, zou een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco goed passen bij de zoete en hartige smaken.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 8g | Vet: 20g | Zout: 2mg | Sugar: 20g

Recept afdrukken
No ratings yet

Karamel Havermout Koekjes & Crème Brûlée Cappuccino

Voorbereidingstijd15 minuten
koeltijd2 uur
Recept categorieën: Koek, Warme dranken
Porties: 6
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 100 gram rietsuiker
  • 1 ei
  • 180 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • 40 gram Noten
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 snufjes zout
  • 1 Cup Caramelito

Instructies

  • Voeg de boter en suiker toe aan een kom en meng het met een mixer of keukenmachine.
  • Voeg de eieren toe en mix het nogmaals.
  • Voeg de bloem, havermout, noten, bakpoeder en zout toe aan de kom en mix het geheel totdat er deeg ontstaat.
  • Vorm een rol (cilinder vorm) van het deeg, omhul de rol in folie en leg het in de koelkast voor 2 uur.
  • Snijd rondjes uit de cilinder en plaats de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180º.
  • Zet een cappuccino-kopje onder uw Nespresso machine en bereid een cappuccino van de Caramelito.
  • Sprenkel rietsuiker over de koffie en ga er even overheen met een gasbrander voor een crème brûlée effect.
  • Serveer de koffie samen met de havermout koekjes.
  • Geniet ervan!

Notities

Dit is een koffie- en koekjescombinatie en wordt meestal niet met wijn geserveerd. Maar als je wilt experimenteren, zou een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling goed kunnen passen bij de karameltonen.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 0.5mg | Sugar: 20g