Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thee van visbouillon met zalm en garnalen
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
glazen theepot
Ingrediënten
▢
1
venkel
▢
2
stengels
bleekselderij
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
380
ml
visfond
▢
zout
peper
▢
3
eetlepels
Japanse sojasaus
▢
1,5
eetlepels
citroensap
▢
125
g
cocktailgarnalen
▢
1
Schots zalmhaasje
▢
1
bakje
tuinkers
Instructies
Venkel en bleekselderij in grove stukken snijden.
Knoflook pellen en halveren.
Venkel, bleekselderij en knoflook in soeppan leggen.
Wijn, fond en 4 dl water erbij schenken en geheel zachtjes aan de kook brengen.
Bouillon afgedekt ca. 20 minuten laten trekken.
Bouillon boven andere grote pan zeven (groenten worden niet meer gebruikt).
Bouillon op smaak brengen met zout, peper, sojasaus en eventueel wat citroensap.
Bouillon snel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Bouillon opnieuw verwarmen.
Garnalen in kleine stukjes snijden, zalm in kleine blokjes snijden.
Tuinkers afknippen en mengen met garnalen en zalm.
Visgarnituur over vier diepe borden verdelen.
Hete bouillon in theepot schenken.
Borden op tafel zetten, dan de bouillon erover schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten