Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verse Spaanse tomatensaus
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Blender
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
500
g
tomaten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
theelepels
chilipoeder
▢
1
dl
medium dry sherry
▢
3
takjes
tijm
▢
zout
▢
versgemalen peper
Instructies
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Tomaten wassen en in stukjes snijden.
In braadpan olie verhitten en ui en knoflook heel zachtjes glazig fruiten.
Tomaten en chilipoeder erdoor scheppen en ca. 2 minuten zachtjes bakken.
Sherry toevoegen.
Tijmblaadjes erboven van takjes rissen.
Tomaten afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren.
Tomatenmengsel overdoen in blender en op hoogste stand in ca. 1 minuut tot gladde saus pureren.
Saus weer terugdoen in pan en nog 5-10 minuten zachtjes laten sudderen tot dikte goed is.
Op smaak brengen met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij (geroosterd) vlees, vis of pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Spanje
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch