Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verse Spaanse Tomatensaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Blender
braadpan
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
500
g
tomaten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
theelepels
chilipoeder
▢
1
dl
medium dry sherry
▢
3
takjes
tijm
▢
Zout naar smaak
▢
Versgemalen peper naar smaak
Instructies
el en snipper de ui en knoflook.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig.
Voeg de tomaten en chilipoeder toe en bak alles circa 2 minuten zachtjes.
Schenk de sherry erbij.
Rits de tijmblaadjes van de takjes en voeg toe aan het mengsel.
Laat de tomaten afgedekt in circa 10 minuten zachtjes gaar smoren.
Doe het tomatenmengsel over in een blender en pureer het op de hoogste stand in circa 1 minuut tot een gladde saus.
Doe de saus terug in de pan en laat nog 5-10 minuten zachtjes sudderen tot de gewenste dikte is bereikt.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij geroosterd vlees, vis of pasta.
Serveer met een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo of een Rioja.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Mediterraan
/
Spanje
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch