Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wildspiesje met honing mosterdsaus
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
satépennen
Ingrediënten
▢
1
zakje
stoneleeks
8 stuks
▢
1
hertenbiefstuk
▢
1
struisvogelbiefstuk
▢
1
hazenrugfilet
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
bekertje
slagroom
125 ml
▢
2
eetlepels
Zaanse mosterd
▢
½
eetlepel
vloeibare honing
▢
zeezout
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
Onderkant van stoneleeks afsnijden.
Voor garnering 2 stoneleeks in dunne schuine ringen snijden, rest schuin in stukjes van ca. 3 cm snijden.
Biefstukjes elk in 8 blokjes snijden.
Blokjes vlees om en om aan satépennen rijgen.
In steelpan 1 eetlepel olie verhitten, stoneleek ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
Slagroom erbij schenken, mosterd en honing erdoor roeren.
Slagroommengsel aan de kook brengen en dan op laag vuur warmhouden.
Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
Vlees met rest van olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
Vlees in 3-4 minuten rondom bruin en van binnen rosé grillen.
Spiesjes op borden leggen.
Saus ernaast schenken en garneren met ringetjes stoneleeks.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook heerlijk met 'exotisch wild' zoals struisvogelbiefstuk of springboksteak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Wild