Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalm in kruidenmarinade
Allerhande 2002
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie
Ingrediënten
▢
3
limoenen
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
zout
▢
versgemalen vierseizoenenpeper
▢
suiker
▢
15
g
dille
verse
▢
12½
gr
bieslook
verse
▢
2
Schotse zalmhaasjes
▢
30
g
rucolasla
Instructies
Limoenen uitpersen.
In schaal marinade kloppen van limoensap, olie, zout, peper en suiker naar smaak.
Dille en helft van bieslook fijn knippen en door marinade roeren.
Zalm met scherp mes in dunne plakjes snijden.
Plakjes zalm in marinade leggen.
Schaal afdekken met plasticfolie en zalm minimaal 1 uur op koele plek laten marineren.
De vis 'gaart' zo in de marinade en verkleurt van transparant naar helderroze.
Plakjes na een halfuur voorzichtig omdraaien.
Plakjes zalm uit marinade nemen en op zes borden leggen.
Resterende marinade over zalm scheppen.
Garneren met rest van bieslook en blaadjes rucola.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm