Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Limoen-Basilicum Gelei
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
puddingvormpjes
Ingrediënten
▢
6
blaadjes
gelatine
wit
▢
Sap van 3 limoenen
▢
1
zakje
verse basilicum
15 g
▢
1
theelepel
olijfolie met basilicum
▢
100
g
suiker
Instructies
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Breng 400 ml water met de suiker aan de kook.
Knijp de gelatine uit en los deze op in het hete suikerwater van het vuur af.
Roer het limoensap erdoor en laat het mengsel afkoelen tot het lobbig begint te worden.
Snijd de basilicum in ragfijne reepjes en roer deze voorzichtig door het gelatinemengsel.
Hierdoor zal de basilicum niet naar de bodem zakken.
Vet de puddingvormpjes dun in met basilicumolie en verdeel het gelatinemengsel erover.
Laat de gelei in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven.
Dompel de puddingvormpjes even tot de rand in een bak met heet water om ze makkelijk te kunnen storten.
Leg een bord op elk vormpje, draai ze een voor een om en laat de gelei uit elk vormpje glijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze verfrissende gelei gaat goed samen met een lichte, mousserende wijn zoals een Prosecco of een Moscato d'Asti.
Voedingswaarden
Calories:
115
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
19
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch