Verfrissende Limoen-Basilicum Gelei

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 blaadjes gelatine wit
  • Sap van 3 limoenen
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • 1 theelepel olijfolie met basilicum
  • 100 g suiker

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  • Breng 400 ml water met de suiker aan de kook.
  • Knijp de gelatine uit en los deze op in het hete suikerwater van het vuur af.
  • Roer het limoensap erdoor en laat het mengsel afkoelen tot het lobbig begint te worden.
  • Snijd de basilicum in ragfijne reepjes en roer deze voorzichtig door het gelatinemengsel.
  • Hierdoor zal de basilicum niet naar de bodem zakken.
  • Vet de puddingvormpjes dun in met basilicumolie en verdeel het gelatinemengsel erover.
  • Laat de gelei in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven.
  • Dompel de puddingvormpjes even tot de rand in een bak met heet water om ze makkelijk te kunnen storten.
  • Leg een bord op elk vormpje, draai ze een voor een om en laat de gelei uit elk vormpje glijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze verfrissende gelei gaat goed samen met een lichte, mousserende wijn zoals een Prosecco of een Moscato d'Asti.

Voedingswaarden

Calories: 115 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 3 g | Zout: 19 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit
Land van herkomst Nederland