Rol de rode peper een paar keer flink tussen je handen, snijd het topje eraf en schud zoveel mogelijk zaadjes eruit.
Snijd de peper heel fijn.
Meng in een kom de olijfolie, mosterd, fijngehakte rode peper, geperste knoflook en een snufje zout tot een marinade.
Snijd de korsten van de geitenkaas en snijd de kaas vervolgens in blokjes of reepjes.
Meng de kaas en kappertjes door de marinade en laat de smaken minstens 1 uur intrekken op een koele plaats.
Was de komkommer en snijd deze in stukken van 15 cm.
Verwijder eventueel de zaadjes en schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange plakken.
Verdeel de komkommer over vier borden, schep er wat gemarineerde geitenkaasblokjes en een beetje marinade op, en druppel naar smaak citroensap over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
De pittige gemarineerde geitenkaasblokjes zijn ook heerlijk als hapje bij een glas wijn.