Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmquiche met Ananas
Een heerlijke zalmquiche met een verrassende ananassmaak, perfect voor een lichte maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
55
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm
vork
kom
Ingrediënten
▢
1
pakje
bladerdeeg
▢
1
blikje
zalm
▢
1
eetlepel
sherry
▢
Peper
▢
Zout
▢
4
plakken
ananas uitgelekt
▢
3
eieren
▢
1½
dl
slagroom
▢
1
eetlepel
fijngehakte peterselie
▢
250
g
geraspte kaas
Instructies
Laat het bladerdeeg ontdooien en gebruik het om een springvorm te bekleden.
Prik met een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg.
Maak de zalm los met een vork.
Klop de eieren met de room, sherry, peper, zout, kaas en de peterselie goed door elkaar.
Meng dit met de zalm.
Giet het zalm-ei-mengsel in de met bladerdeeg beklede springvorm.
Leg bovenop de zalm de plakken ananas.
Bak de quiche gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ºC, tot deze mooi goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Pescatarian