Schil de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes.
Dep de zalmfilet droog en verdeel in vier gelijke stukken.
Snijd de peterselie fijn, pel en snipper de sjalotjes, en hak de kappertjes fijn.
Meng de peterselie, sjalotjes en kappertjes door de boter.
Snijd de knoflookbollen doormidden en de limoen in schijfjes.
Leg vier stukken bakpapier neer en verdeel de aardappelschijfjes in het midden.
Bestrooi met zout en peper.
Leg de spinazie en de zalm op de aardappels.
Verdeel de kappertjesboter over de zalm en leg een schijfje limoen erop.
Voeg een halve knoflookbol toe aan elk pakketje.
Vouw de pakketjes dicht en bak ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
WijnadviesServeer deze zalmpakketjes met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc om de smaken van de zalm en knoflook te complementeren.