Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Voeg zout, olijfolie, 2 eieren en spinazie toe in het kuiltje.
Meng met een vork de eieren en spinazie, voeg beetje bij beetje de bloem toe.
Kneed het deeg gedurende 10 minuten en laat het 1 uur rusten in folie.
Voor de Vulling:
Hak sjalot en champignons fijn.
Bak sjalot in boter zacht gedurende 5 minuten.
Voeg champignons toe, laat vocht verdampen, roer 4 eetlepels slagroom erdoor en laat iets inkoken.
Snijd slakken in stukjes, bak ze in kruidenboter gedurende 4 minuten.
Voeg cognac toe en laat alcohol verdampen.
Meng slakken en champignonmengsel, laat afkoelen.
Voorbereiding Ravioli Vervolg:
Rol het deeg met een deegrol (of pastamachine) heel dun uit tot 6 vellen van ongeveer 8x40 cm.
Schep op de helft van de vellen, met 5 cm tussenruimte, een lepel van het mengsel.
Bestrijk het deeg rond de vulling met losgeklopt ei.
Leg de rest van de vellen erop en druk het deeg rond de vulling goed aan.
Steek met een pastawieltje 12-16 ravioli uit.
Voorbereiding Saus:
Verwarm de wijn in de champignonpan en roer aanbaksels los.
Zeef het mengsel boven een sauspan.
Kook de wijn tot de helft in.
Voeg bouillon toe en kook weer tot de helft in.
Roer 2 deciliter slagroom erdoor en laat het inkoken tot sausdikte.
Breng op smaak met zout en peper.
Bereiding:
Kook de ravioli in de bouillon in ongeveer 5 minuten gaar.
Verwarm de saus zachtjes.
Schep wat saus op de borden, verdeel de ravioli erover en garneer met fijngehakte bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze groene ravioli met slakken-kruidenvulling en champignon-wijnsaus komt goed tot zijn recht met een stevige, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.