Recept afdrukken
No ratings yet

Groene Ravioli met Slakken-Kruidenvulling en Champignon-Wijnsaus

Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 4 personen
calorieën: 645kcal
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Voor de Ravioli:

  • 150 gram gehakte spinazie diepvries
  • 200 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • Peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eieren waarvan 1 losgeklopt

Voor de Vulling:

  • 1 eetlepel boter
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 250 gram champignons fijngehakt
  • 4 eetlepels + 2 deciliter slagroom
  • 1 blikje slakken
  • 100 gram kruidenboter
  • 2 eetlepels cognac of vieux

Voor de Saus:

  • 2 deciliter witte wijn
  • 1 liter kruidenbouillon van tablet
  • 1 pot gevogeltefond 400 ml
  • Zout en peper naar smaak

Afwerking:

  • Bieslook fijngehakt

Instructies

Voorbereiding Ravioli:

  • Verwarm de spinazie en knijp het goed uit.
  • Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Voeg zout, olijfolie, 2 eieren en spinazie toe in het kuiltje.
  • Meng met een vork de eieren en spinazie, voeg beetje bij beetje de bloem toe.
  • Kneed het deeg gedurende 10 minuten en laat het 1 uur rusten in folie.

Voor de Vulling:

  • Hak sjalot en champignons fijn.
  • Bak sjalot in boter zacht gedurende 5 minuten.
  • Voeg champignons toe, laat vocht verdampen, roer 4 eetlepels slagroom erdoor en laat iets inkoken.
  • Snijd slakken in stukjes, bak ze in kruidenboter gedurende 4 minuten.
  • Voeg cognac toe en laat alcohol verdampen.
  • Meng slakken en champignonmengsel, laat afkoelen.

Voorbereiding Ravioli Vervolg:

  • Rol het deeg met een deegrol (of pastamachine) heel dun uit tot 6 vellen van ongeveer 8x40 cm.
  • Schep op de helft van de vellen, met 5 cm tussenruimte, een lepel van het mengsel.
  • Bestrijk het deeg rond de vulling met losgeklopt ei.
  • Leg de rest van de vellen erop en druk het deeg rond de vulling goed aan.
  • Steek met een pastawieltje 12-16 ravioli uit.

Voorbereiding Saus:

  • Verwarm de wijn in de champignonpan en roer aanbaksels los.
  • Zeef het mengsel boven een sauspan.
  • Kook de wijn tot de helft in.
  • Voeg bouillon toe en kook weer tot de helft in.
  • Roer 2 deciliter slagroom erdoor en laat het inkoken tot sausdikte.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Bereiding:

  • Kook de ravioli in de bouillon in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Verwarm de saus zachtjes.
  • Schep wat saus op de borden, verdeel de ravioli erover en garneer met fijngehakte bieslook.

Notities

Wijnadvies:

Deze groene ravioli met slakken-kruidenvulling en champignon-wijnsaus komt goed tot zijn recht met een stevige, droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 645kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 22g | Vet: 44g | Zout: 3.5mg | Sugar: 4g