Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stoofschotel van lam
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Meloenboor
Ingrediënten
▢
1
grote
koolrabi
▢
100
gr
boter
▢
750
gr
mager lamsvlees
in blokjes van 2 cm
▢
1
eetlepel
bloem
▢
2
dl
rode wijn
▢
1
blik
gepelde tomaten
▢
3
teentjes
knoflook
uitgeperst
▢
5
eetlepels
fijngehakte gemengde kruiden (zoals peterselie
tijm, rozemarijn, dragon, en
▢
kervel)
▢
150
gr
ontbijtspek
in blokjes
▢
150
gr
sjalotjes
in dunne ringen
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Allesbinder
optioneel
Instructies
Voorbereiden:
Koolrabi halveren en met een meloenboor bolletjes uitsteken.
Verhit in een pan 75 gr boter en bak het lamsvlees rondom bruin.
Strooi de bloem erover en schep even om.
Voeg de rode wijn toe en meng goed.
Voeg de gepelde tomaten, knoflook, 3 eetlepels kruiden en de koolrabi-bolletjes toe.
Bak in de rest van de boter het ontbijtspek 8 minuten uit.
Voeg de sjalotjes toe en bak nog 5 minuten.
Meng het spek en de sjalotjes door het vleesmengsel.
Laat met de deksel op de pan 1 1/2 uur zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Gebruik eventueel allesbinder om de saus te binden.
Afwerken:
Verwarm de stoofschotel zachtjes.
Bestrooi voor het serveren met de rest van de kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de stoofschotel van lam met tagliatelle.
Geniet van deze heerlijke stoofschotel met mager lamsvlees en kruidige smaken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
Feestdagen etc
Kerst