Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hartige Garnalentaartjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 beboterde taartvormpjes (doorsnede 10 cm)
Bakpapier
steunvulling
Ingrediënten
▢
4
plakjes
bladerdeeg
diepvries
▢
1
eetlepel
boter
▢
2
sjalotten
fijngehakt
▢
200
gr
champignons
in vieren
▢
1
dl
visfond
pot, 400 ml
▢
3
eieren
▢
1
dl
slagroom
▢
400
gr
gepelde garnalen
▢
Zout
peper
▢
1
eetlepel
fijngehakte peterselie
▢
1
eetlepel
fijngehakte dille
Instructies
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol de ontdooide plakjes deeg dun uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
Bak de taartbodems 10 minuten blind in de oven.
Bak in boter de fijngehakte sjalotten gedurende 5 minuten.
Voeg de champignons toe en bak nog eens 5 minuten.
Voeg de visfond toe en laat het geheel iets inkoken.
Haal van het vuur.
Klop de eieren met de room los en roer dit door het champignonmengsel.
Voeg de garnalen, zout, peper, de helft van de peterselie en dille toe.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Verdeel het mengsel over de taartvormpjes.
Bak in de oven gedurende 20-30 minuten tot het eimengsel gestold is.
Haal de taartjes uit de vorm.
Bestrooi voor het opdienen met de rest van peterselie en dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke hartige garnalentaartjes als voor- of tussengerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/ Tussengerecht /
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Feestdagen etc
Kerst