Hartige Garnalentaartjes
Equipment
- 4 beboterde taartvormpjes (doorsnede 10 cm)
- steunvulling
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 eetlepel boter
- 2 sjalotten fijngehakt
- 200 gr champignons in vieren
- 1 dl visfond pot, 400 ml
- 3 eieren
- 1 dl slagroom
- 400 gr gepelde garnalen
- Zout peper
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel fijngehakte dille
Instructies
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rol de ontdooide plakjes deeg dun uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
- Bak de taartbodems 10 minuten blind in de oven.
- Bak in boter de fijngehakte sjalotten gedurende 5 minuten.
- Voeg de champignons toe en bak nog eens 5 minuten.
- Voeg de visfond toe en laat het geheel iets inkoken.
- Haal van het vuur.
- Klop de eieren met de room los en roer dit door het champignonmengsel.
- Voeg de garnalen, zout, peper, de helft van de peterselie en dille toe.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Verdeel het mengsel over de taartvormpjes.
- Bak in de oven gedurende 20-30 minuten tot het eimengsel gestold is.
- Haal de taartjes uit de vorm.
- Bestrooi voor het opdienen met de rest van peterselie en dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke hartige garnalentaartjes als voor- of tussengerecht!