Hartige Garnalentaartjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 4 beboterde taartvormpjes (doorsnede 10 cm)
  • steunvulling

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 200 gr champignons in vieren
  • 1 dl visfond pot, 400 ml
  • 3 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 400 gr gepelde garnalen
  • Zout peper
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte dille

Instructies

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol de ontdooide plakjes deeg dun uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
  • Bak de taartbodems 10 minuten blind in de oven.
  • Bak in boter de fijngehakte sjalotten gedurende 5 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Voeg de visfond toe en laat het geheel iets inkoken.
  • Haal van het vuur.
  • Klop de eieren met de room los en roer dit door het champignonmengsel.
  • Voeg de garnalen, zout, peper, de helft van de peterselie en dille toe.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Verdeel het mengsel over de taartvormpjes.
  • Bak in de oven gedurende 20-30 minuten tot het eimengsel gestold is.
  • Haal de taartjes uit de vorm.
  • Bestrooi voor het opdienen met de rest van peterselie en dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke hartige garnalentaartjes als voor- of tussengerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Feestdagen etc Kerst