Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse Groentetaartjes
Porties:
10
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
10 kleine quichevormpjes (ingevet),
steunvulling
Ingrediënten
▢
250
gr
bloem
▢
125
gr
boter
▢
Zout
▢
250
gr
courgette
▢
1
paprika
▢
300
gr
broccoli
in roosjes
▢
300
gr
venkel
in blokjes
▢
200
gr
groene asperges
in stukjes
▢
250
gr
champignons
in plakjes
▢
4
eieren
▢
3
dl
slagroom
▢
150
gr
blauwschimmelkaas
Gorgonzola
▢
2
theelepels
gedroogde salie
▢
Zout
▢
peper
▢
100
gr
zonnebloempitten
Instructies
Voorbereiding:
Meng bloem met 1/2 theelepel zout.
Snijd de boter met twee messen door de bloem.
Voeg 3 eetlepels ijskoud water toe en kneed snel tot deeg.
Laat afgedekt in de koelkast 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en rol uit tot cirkels van 10 cm doorsnede.
Bekleed de quichevormpjes ermee.
Bak de taartbodems 15 minuten blind in de oven.
Kook de groenten 7 minuten in ruim kokend water.
Spoel ze koud af.
Klop de eieren los met room, kaas, salie, zout en peper.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verdeel de voorgekookte groenten en zonnebloempitten over de taartbodems.
Schenk het eimengsel erover.
Bak in de oven gedurende 15-20 minuten, tot de taartjes gaar en goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm. Geniet van deze heerlijke Italiaanse groentetaartjes!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch