Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofd Konijn met Zuidvruchten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
250
gram
gedroogde gemengde vruchten
abrikozen, vijgen, pruimen
▢
1
kg
konijn
in delen
▢
Zout en zwarte peper naar smaak
▢
60
gram
bloem
▢
50
gram
boter
▢
125
gram
oesterzwammen
schoongemaakt en in reepjes gesneden
▢
1
pot
wildfond
380 ml
▢
300
ml
donker speciaalbier
bijvoorbeeld bruin trappistenbier
Instructies
Breng in een pan 2 dl water aan de kook.
Voeg de gedroogde vruchten toe en laat ze 15 minuten wellen.
Laat ze daarna uitlekken in een zeef.
Bestrooi de konijndelen met zout en peper.
Strooi de bloem op een plat bord en haal de konijndelen erdoor, zodat alle kanten bedekt zijn met bloem.
Verhit de boter in een grote braadpan.
Bak de konijndelen ongeveer 10 minuten, regelmatig keren.
Veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd ze in reepjes.
Haal de konijndelen uit de pan en leg ze op een bord.
Voeg de wildfond en het speciaalbier toe aan het bakvet.
Breng aan de kook en roer de aanbaksels los.
Leg de konijndelen weer terug in de pan.
Voeg de oesterzwam reepjes en gewelde gedroogde vruchten toe.
Laat het geheel afgedekt 1 1/2 uur zachtjes stoven.
Verwijder 15 minuten voor het einde van de stooftijd het deksel en laat de saus iets inkoken.
Haal de konijndelen uit de pan en verdeel ze over vier borden.
Breng de saus op smaak met zout en peper en schep deze naast de konijndelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met aardappelpuree en gestoomde groenten naar keuze, zoals spruitjes.
Geniet van je gemoderniseerde Gestoofd Konijn met Zuidvruchten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Wild
/
Zuidvruchten
Feestdagen etc
Kerst