Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoen à la Bourgeoise
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
jonge kalkoen van 1 1/2 kg
▢
Zout
versgemalen witte peper
▢
1
theelepel
tijm
▢
Boter om te braden
▢
175
gr
doorregen spek
▢
1
plak
vet spek van 10 x 10 cm
80 g
▢
500
gr
kleine uitjes
▢
750
gr
wortelen
▢
1
liter
vleesbouillon
▢
750
gr
aardappelen
Instructies
Kruid de kalkoen van binnen en van buiten met peper, zout en tijm.
Bind het lapje spek op de borst van de kalkoen.
Verhit de boter en braad de kalkoen aan de boutkant goudbruin.
Zet het gevogelte in een ovenvaste schaal gedurende 60 minuten op de onderste richel in
een voorverwarmde oven op 220 °C (gasstand 7). Bedruip de vogel regelmatig met het
braadvet en keer zo nu en dan om.
Snijd het doorregen spek in plakken van 1/2 cm dik.
Maak de uien, wortelen en aardappeltjes schoon. Doe de uien in een pan met water en laat
ze een keer aan de kook komen. Laat de aardappeltjes heel, maar snijd de wortelen in
plakken van 1/2 cm dik. Neem de uien uit de pan en laat ze uitlekken.
Voeg, als de braadtijd om is, de wortelen, het spek en de uien toe aan de kalkoen. Strooi wat
zout en peper over de groenten en giet er de warme bouillon bij.
Plaats het geheel nog eens 30 minuten in de oven op 180 °C (gasstand 4-5).
Neem de schotel uit de oven en serveer de kalkoen direct in dezelfde schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kalkoen
Feestdagen etc
Kerst