Maak de haringfilets schoon, zowel van binnen als van buiten, met een stuk keukenpapier en wrijf ze in met zout.
Laat dit even intrekken.
Wentel de haringfilets door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
Bakken:
Verhit voldoende olie in een koekenpan zodat de bodem ruim bedekt is en verwarm de olie tot er blauwe damp vanaf komt.
Bak de haringfilets aan beide kanten goudbruin in de hete olie.
Laat de gebakken haringfilets uitlekken op een stuk keukenpapier.
Schik de haringfilets dakpansgewijs op een voorverwarmde serveerschaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gebakken haringfilets met wittebrood of aardappelpuree en een frisse salade.
Wijnadvies:
Bij dit bijgerecht past een frisse, lichte wijn zoals een Nederlandse Riesling of een Pinot Blanc. Deze wijnen vullen de smaak van de haringfilets aan zonder te overheersen.