Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vanilleroom met Bitterkoekjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
hoge glazen
Schaal met een inhoud van 2 liter
spuitzak met grove kartelmond,
Ingrediënten
▢
1
zakje
bitterkoekjes
250 gr
▢
3
eetlepels
amandellikeur
▢
2
eetlepels
kersenjam
▢
¼
liter
+ 1/8 liter slagroom
▢
75
gr
suiker
▢
1
pak
vanillevla
1 liter
▢
25
gr
pure chocolade
Instructies
Voorbereiding:
Leg de bitterkoekjes met de onderkant naar boven op een plat bord.
Besprenkel de bitterkoekjes met amandellikeur en bestrijk ze dun met kersenjam.
Klop in een kom 1/4 liter slagroom stijf met 50 gr suiker.
Klop de vanillevla door de opgeklopte slagroom.
Verdeel in een schaal afwisselend lagen vanillevla en bitterkoekjes, zodat de bovenste laag
vanillevla is.
Zet de schaal afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Klop de resterende slagroom met de overgebleven suiker stijf.
Doe dit in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
Rasp de pure chocolade grof boven een kom.
Bereiding:
Spuit grote rozetten slagroom op de vanilleroom.
Garneer het geheel met chocoladerasp.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke vanilleroom met bitterkoekjes als smaakvol buffetgerecht voor 8 personen!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Nagerecht
Feestdagen etc
Kerst