Recept afdrukken
No ratings yet

Vanilleroom met Bitterkoekjes

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 zakje bitterkoekjes 250 gr
  • 3 eetlepels amandellikeur
  • 2 eetlepels kersenjam
  • ¼ liter + 1/8 liter slagroom
  • 75 gr suiker
  • 1 pak vanillevla 1 liter
  • 25 gr pure chocolade

Instructies

Voorbereiding:

  • Leg de bitterkoekjes met de onderkant naar boven op een plat bord.
  • Besprenkel de bitterkoekjes met amandellikeur en bestrijk ze dun met kersenjam.
  • Klop in een kom 1/4 liter slagroom stijf met 50 gr suiker.
  • Klop de vanillevla door de opgeklopte slagroom.
  • Verdeel in een schaal afwisselend lagen vanillevla en bitterkoekjes, zodat de bovenste laag
  • vanillevla is.
  • Zet de schaal afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Klop de resterende slagroom met de overgebleven suiker stijf.
  • Doe dit in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
  • Rasp de pure chocolade grof boven een kom.

Bereiding:

  • Spuit grote rozetten slagroom op de vanilleroom.
  • Garneer het geheel met chocoladerasp.

Notities

Geniet van deze heerlijke vanilleroom met bitterkoekjes als smaakvol buffetgerecht voor 8 personen!