Vanilleroom met Bitterkoekjes
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1 zakje bitterkoekjes 250 gr
- 3 eetlepels amandellikeur
- 2 eetlepels kersenjam
- ¼ liter + 1/8 liter slagroom
- 75 gr suiker
- 1 pak vanillevla 1 liter
- 25 gr pure chocolade
Instructies
Voorbereiding:
- Leg de bitterkoekjes met de onderkant naar boven op een plat bord.
- Besprenkel de bitterkoekjes met amandellikeur en bestrijk ze dun met kersenjam.
- Klop in een kom 1/4 liter slagroom stijf met 50 gr suiker.
- Klop de vanillevla door de opgeklopte slagroom.
- Verdeel in een schaal afwisselend lagen vanillevla en bitterkoekjes, zodat de bovenste laag
- vanillevla is.
- Zet de schaal afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Klop de resterende slagroom met de overgebleven suiker stijf.
- Doe dit in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
- Rasp de pure chocolade grof boven een kom.
Bereiding:
- Spuit grote rozetten slagroom op de vanilleroom.
- Garneer het geheel met chocoladerasp.
Notities
Geniet van deze heerlijke vanilleroom met bitterkoekjes als smaakvol buffetgerecht voor 8 personen!