Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met Spekjes en Gekruide Amandelen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Slaschaal met een inhoud van 3 liter
Koekenpan
Ingrediënten
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
150
gr
ontbijtspek
plakjes
▢
2
zakjes
amandelen
65 gr elk, bijvoorbeeld van Baukje
▢
1
eetlepel
Italiaanse kruiden
▢
1
blikje
mandarijntjes
netto 312 gr
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
2
theelepels
mosterd
▢
Zout en peper naar smaak
▢
3
zakjes
gemengde sla
200 gr elk
Instructies
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie.
Bak het ontbijtspek in ongeveer 3 minuten knapperig.
Haal het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
Voeg de amandelen toe aan het achtergebleven bakvet.
Bak de amandelen al omscheppend in ongeveer 3 minuten lichtbruin.
Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden toe en bak al omscheppend nog 1 minuut, zodat alle amandelen bedekt zijn met de kruiden.
Laat ze daarna afkoelen.
Laat de mandarijntjes uitlekken in een zeef.
Vang hierbij 2 eetlepels sap op.
In een kom roer je het mandarijnsap, citroensap, mosterd, zout en peper tot een dressing.
Voeg de resterende olijfolie toe en klop alles goed door elkaar.
Meng in de slaschaal de gemengde sla, gekruide amandelen, spekjes, mandarijntjes en de dressing door elkaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Noten
/
Salade
/
Varkensvlees
Feestdagen etc
Kerst