250gramroquefortbijvoorkeur Roquefort Dulce con Moras
250grammascarpone
Frambozenconfituur
Gesneden broodgetoast
Instructies
Kwarteleitje op toast:
Stamp het zeezout en komijnzaad fijn in een vijzel.
Snijd schuine plakken van het brood en rooster ze goudbruin.
Bak de kwarteleitjes voorzichtig in een beetje olie tot ze gaar zijn.
Leg een plakje Spaanse ham op de geroosterde toast en plaats hierop een gebakken kwarteleitje.
Serveer de kwarteleitjes direct en bestrooi met het zout en komijnmengsel.
Garneer met verse kruiden zoals peterselie of koriander.
Roquefortcrème met frambozenconfituur:
Meng de gelijke delen roquefort en mascarpone tot een zachte crème.
Serveer de crème in een bakje op een schaal samen met de toast en de frambozenconfituur.
Besmeer wat van de crème op de geroosterde toast en voeg een klein lepeltje frambozenconfituur toe.
Dit verfijnde hapje vormt een heerlijke combinatie met de kwarteleitjes op toast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een extra smaakdimensie kunt u de kwarteleitjes stomen gedurende 3 minuten op 100 °C, vervolgens laten afkoelen en pellen. Dip ze daarna in het zout en komijn voor een bijzondere smaakbeleving.
Wijnadvies:
Combineer deze delicatesse met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc voor een perfecte harmonie.