Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit intussen de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui samen met de knoflook al omscheppend gedurende 5 minuten.
Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze al omscheppend in ongeveer 5 minuten bruin.
Laat alles op een laag vuur nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de pastasaus door het auberginemengsel en warm alles goed door.
Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
Giet de spaghetti af en verdeel de saus erover.
Bestrooi met de geraspte kaas en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een groene salade.
Wijnadvies:
Een Timara Chardonnay Semillon past goed bij dit gerecht. De volle smaak van de Chardonnay en de frisheid van de Semillon vullen de romige saus en de geroosterde aubergine mooi aan.