Recept afdrukken
No ratings yet

Supersnelle spaghetti met oregano

Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 350kcal
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 250 g verse spaghetti
  • 300 g kerstomaatjes
  • 50 g verse roomkaas
  • Zeezout
  • Gemengde peper
  • Verse oregano
  • Stuk belegen kaas

Instructies

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Was de kerstomaatjes en snijd ze in vieren.
  • Verwarm de tomatensaus in een steelpan met dikke bodem, voeg de roomkaas toe en breng al roerend aan de kook.
  • Voeg op het laatst de gesneden kerstomaatjes toe en warm ze mee.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de gekookte spaghetti over 4 diepe borden en schep een soepopscheplepel vol saus in het midden.
  • Zet een kommetje verse oregano (de blaadjes van de takjes) en een stuk kaas met een kaasrasp op tafel.
  • Roer naar smaak wat vers oregano en versgeraspte kaas door de spaghetti.

Notities

Serveer deze romige spaghetti met kerstomaatjes en oregano direct, zodat iedereen kan genieten van de verse smaken.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Sangiovese of een Pinot Noir past goed bij dit gerecht. Hun frisse smaak en levendige aroma's zullen mooi samengaan met de tomatensaus en de romige textuur van de roomkaas.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 10g | Vet: 14g | Zout: 1.5mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Pasta met Aubergine en Ui

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • Zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 aubergine in blokjes gesneden
  • 1 pot Grand’Italia Romana pastasaus
  • Peper
  • 75 gram geraspte kaas Parrano

Instructies

  • Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit intussen de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui samen met de knoflook al omscheppend gedurende 5 minuten.
  • Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze al omscheppend in ongeveer 5 minuten bruin.
  • Laat alles op een laag vuur nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de pastasaus door het auberginemengsel en warm alles goed door.
  • Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  • Giet de spaghetti af en verdeel de saus erover.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en serveer direct.

Notities

Lekker met een groene salade.

Wijnadvies:

Een Timara Chardonnay Semillon past goed bij dit gerecht. De volle smaak van de Chardonnay en de frisheid van de Semillon vullen de romige saus en de geroosterde aubergine mooi aan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaasfondue met Nederlandse Tint en Rauwkost

Voorbereidingstijd14 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Fondue, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 500kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 gram Leerdammer kaas
  • 300 gram belegen kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml groentebouillon van tablet
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2-3 eetlepels jenever of korenwijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Om te dippen:

  • Blokjes grof volkorenbrood of roggebrood
  • Kleineroosjes bloemkool rauwe of gekookte
  • Repen komkommer
  • wortelballetjes Beetgaar gekookte
  • Radijsjes
  • Cherrytomaatjes
  • bleekselderij
  • venkel

Instructies

  • Snijd de korst van beide kaassoorten en rasp de kaas met een kaasrasp.
  • Halveer het teentje knoflook en wrijf de binnenkant van de fonduepan ermee in.
  • Breng de groentebouillon in de fonduepan aan de kook.
  • Draai het vuur laag en roer beide kaassoorten in gedeelten met een houten lepel door de warme bouillon tot alle kaas gesmolten is.
  • Los de maïzena op in de jenever en roer dit samen met de mosterd door het kaasmengsel.
  • Laat nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is.
  • Breng de kaasfondue op smaak met zout en peper.
  • Zet de kaasfonduepan op een rechaud op tafel en serveer met de diverse dipmogelijkheden.

Notities

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de rijke smaak van de kaasfondue en de diverse rauwkost.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 30g | Vet: 38g | Zout: 2.5mg | Sugar: 1g