Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaasfondue met Nederlandse Tint en Rauwkost
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
14
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kaasrasp,
fonduepan
réchaud
Ingrediënten
▢
300
gram
Leerdammer kaas
▢
300
gram
belegen kaas
▢
1
teentje
knoflook
▢
300
ml
groentebouillon
van tablet
▢
2
eetlepels
maïzena
▢
2-3
eetlepels
jenever
of korenwijn
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
Zout en peper naar smaak
Om te dippen:
▢
Blokjes
grof volkorenbrood
of roggebrood
▢
Kleineroosjes
bloemkool
rauwe of gekookte
▢
Repen
komkommer
▢
wortelballetjes
Beetgaar gekookte
▢
Radijsjes
▢
Cherrytomaatjes
▢
bleekselderij
▢
venkel
Instructies
Snijd de korst van beide kaassoorten en rasp de kaas met een kaasrasp.
Halveer het teentje knoflook en wrijf de binnenkant van de fonduepan ermee in.
Breng de groentebouillon in de fonduepan aan de kook.
Draai het vuur laag en roer beide kaassoorten in gedeelten met een houten lepel door de warme bouillon tot alle kaas gesmolten is.
Los de maïzena op in de jenever en roer dit samen met de mosterd door het kaasmengsel.
Laat nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is.
Breng de kaasfondue op smaak met zout en peper.
Zet de kaasfonduepan op een rechaud op tafel en serveer met de diverse dipmogelijkheden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de rijke smaak van de kaasfondue en de diverse rauwkost.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
38
g
|
Zout:
2.5
mg
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch