Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige garnalen / mosselen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
garnalen
ontdooid / mosselen
▢
1
Spaanse peper
▢
Chilisaus
▢
2
teentjes
knoflook
▢
olijfolie
▢
verse
peterselie
▢
TIP:
▢
Ook heerlijk als gerechtje bij het gourmetten!
Instructies
Maak de knoflook schoon.
Haal de zaadlijsten uit de peper en snijd in grove stukken.
Doe de knoflook, peper, een paar takjes peterselie, een scheut olijfolie en flink wat Chilisaus in de blender en maal alles fijn.
Doe de marinade in een bakje en leg hierin de garnalen/mosselen voor ongeveer 2 uur.
Wok de garnalen/mosselen op middelhoog vuur totdat de marinade begint te karamelliseren.
Serveer de garnalen/mosselen warm en schep er iets van de gekaramelliseerde saus overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook heerlijk als gerechtje bij het gourmetten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gourmet
/
Tapas
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Spanje