Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde zalm met winterse salade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
maaltje kriel
▢
zout
▢
peper
▢
5
eetlepels
olijfolie
extra vierge
▢
50
g
gorgonzola
heel fijn geprakt
▢
1
eetlepel
sinaasappelsap
▢
200
gram
ijsbergsla
▢
1
sjalot
gesnipperd
▢
4
tomaten
in partjes
▢
1
blik
kidneybonen
naturel à 400 gafgespoeld
▢
4
zoetzure augurken
in plakjes
▢
4
zalm
à ± 150 g
Instructies
Kook de aardappeltjes in water met zout net gaar.
Giet ze af en laat ze uitdampen.
Klop een dressing van 4 eetlepels van de olie, de gorgonzola, het sinaasappelsap en peper en zout naar smaak.
Halveer de afgekoelde aardappeltjes en schep ze met de sla, de tomaten, de bonen, de augurk en de dressing door elkaar.
Bestrijk de vis met de rest van de olie en bestrooi hem met peper en zout.
Bak de vis in een grillpan eerst 4 minuten op de huidzijde.
Keer de vis en bak ook de ander kant mooi bruin.
Serveer de zalm met de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Huiswijn Spanje, Ribera del Guadiana rood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm